Temamøte: «Slik prepper vi auksjonsåringene» på Jarlsberg

Fra Alebäck kommer Johan Bjørnsson til Avlsforeningens temamøte på Jarlsberg. Han deler der av sine USA-baserte kunnskaper om å klargjøre åringer til auksjon.

-Avlsforeningen ønsker å bidra til å løfte kvaliteten på norsk varmblodsavl ytterligere, slik at «Made in Norway»-begrepet kan brukes så ofte som mulig. Da henter vi gjerne toppfolk fra utlandet til å hjelpe oss, sier leder Per Erik Hagen i Avlsforeningen.

Møtet arrangeres i Stallkafeen på Jarlsberg lørdag formiddag kl 10.45. Adgangen er gratis og foreningen ser gjerne at oppdrettere og andre interesserte tegner seg som medlemmer.

-Vi har lagt dette møtet til Jarlsberg, fordi da samles hestefolk fra store deler av landet. Tidsmessig er det også perfekt å hente slik kunnskap nå, snaue to måneder før vår egen auksjon, sier Per Erik Hagen.

Foreningen ser svært positivt på det sterke fokuset på norske hester som gjelder for mange av løpene i Jarlsberg-uka. Torsdag står treåringene i fokus, fredag og lørdag er det fireåringene i Jarlsberg Grand Prix. Søndag blir det også norske hester i Ulf Thoresens minneløp.

-Rosinen i pølsa ser likevel ut til å bli Anders Jahres Pokalløp søndag, der våre norskfødte yndlinger, med Support Justice og Thai Broadway i spissen, skal matche danske Stelton, en hyperrask østfolding og Frogner Racings 09-traver Nothing But Class, frister Hagen.

Ved ønske om ytterligere info:
Per Erik Hagen 911 58 225