Historisk sisterunde toppen for norske unghester

Avlsforeningen etter Jarlsbergs festhelg:

-Historisk sisterunde toppen for norske unghester

Norskfødte Support Justices sisterunde på 1.08.6 i andrespor smeller aller høyest blant svært mange topprestasjoner fra hester av norsk avl på Jarlsberg denne helgen.

I alt 10 løp av norskfødte unghester endte med 11-tider, mens 34 unge norske hester noterte 1.12-tider.

-Det kaller jeg bredde blant de norskfødte, slår leder Per Erik Hagen i Avlsforeningen for Norske Varmblodstravere.

-Når Trond Smedshammer konkluderer med at det ikke lenger er noe poeng å komme hit med amerikanske hester som er «bra», så sier det noe om at det norske unghestnivået har tatt kvantesprang de siste årene, sier Per Erik Hagen. Uttalelsen kom under travshowet i Tønsberg, før det norske stjernelaget av femåringer og Ulf Thoresen-deltagerne hadde vist seg frem søndag.

-Framgangene viser at det var riktig å styrke betingelsene for oppdretterne med en gang da varmblodspakken ble vedtatt. Dette har gitt norske oppdrettere økonomisk mulighet og trygghet til å bruke topphingster, og til å hente gode avlshopper. Dette ser vi nå resultatene av i banen, sier Hagen.

-Vi trenger nå at alle beslutningstagere og aktive i travsporten legger hodene i bløt for å finne nye tiltak som gjør at flere ønsker å være hesteeiere. Da leverer vi enda flere topphester, sier Hagen.   Han peker på at etablerte virkemidler som Folkehesten, andelskonseptet hesteeiere.no og «Til Start» er viktige, og at det er behov for flere kloke tiltak, store og små.

Avlsforeningen gleder seg over en rekke prestasjoner fra de norskfødte.

-Fredagens høydepunkt Papagayo E har stoff i seg til å bli en internasjonal stjerne. At han gikk 11-tider i sin syvende og åttende start er sterkt, og han har ytterligere inne, sier Hagen.

Lørdag viste de tre fireårige hoppene Claudia B.R., Clara B.R. og Glad Hall T fram superløp med lave 12-tider, vinneren også etter en sisterunde i tredjespor.

-Hele syv norskfødte hopper gikk 12-tider. Vi gleder oss til disse kommer i avl etter løpskarrierene, sier avlsforeningens mann.

Prestasjonene til Da Vinci B.R. med sjettepremie i Ulf Thoresens minneløp etter rask avslutning, og med Catherine’s Cavalli like bak, var også fine.

Sterke norskfødte seire kom også fra Ready Eddie i Bronsedivisjonen som leverte et superoppløp etter en reise i dødens og landet på 1.13.2 full vei. Hoppa Deloria sto også for en fin seier på 13.3.

Avlsforeningen hadde lørdag formiddag et vellykket temamøte om auksjonsforberedelser på Jarlsberg med rundt 25 deltagere og Alebäcks Johan Björnsson som inspirerende foredragsholder.

Per Erik Hagen 91158225