Jean-Pierre Dubois fant TRAVAVLs OGP-Quiz-vinner

10672256_811029392326415_1405689796903764885_n

Avlsforeningen TRAVAVL.NOs store Oslo Grand Prix-quiz har fått sin vinner, ved hjelp av selveste Jean-Pierre Dubois.
TRAVAVL.NOs OGP-quiz var ikke av det enkle slaget. Det var heller ikke meningen, siden førstepremien er en føllavgift med selveste Revenue på egen hoppe etter bedekning i år eller neste år. Premiens verdi er på hele 25.000 kroner. Brandys sterke 200.000-kroners seier i Auksjonsløpet gjør jo ikke akkurat premien mindre het.
I helgen var alle besvarelser rettet i henhold til fasiten. Under overvåkning av veterinær Erik Samuelsen ble et kort med navnene til alle med rette svar lagt i hjelmen til fransk travsports Grand Old Man, Jean-Pierre Dubois (74). Som kusk og trener vant han Oslo Grand Prix med avlshingsten Ganymede og vinneren Mara Bourbon eier han selv.
Opp fra hjelmen trakk Jean-Pierre et kort.
Der sto navnet Oddveig Grøstad.
– Hyggelig å gjøre en liten innsats for norsk oppdrett, sa en smilende Jean-Pierre Dubois på stallsiden på Vincennes mellom to Gruppe 1-løp som han kjørte selv.

Spørsmålet som var aller vanskeligst i OGP-quizen var hvor mange norskfødte hopper som har deltatt. Riktig svar er 13, og alle de hadde Oddveig Grøstad funnet, etter iherdig lesing på OGP-utstillingen i tribunen på Bjerke.
Også spørsmålet om hvilke norskfødte som har deltatt to ganger ga mange besvær med den andre. Svaret er Rex Rodney og Aidean.
– Vi ville ha fokus på norskfødte hesters innsats i OGP. Den er ikke ubetydelig historisk, og den kommer til å øke i årene framover. Norskfødt på tredje og femte i år blir fort til seier neste år, sier leder i TRAVAVL.NO, Per Erik Hagen.
Førstepremievinner: Oddveig Grøstad, Lierskogen. En føllavgift med Revenue etter bedekning av egeneid hoppe i år eller neste år. Premien er gitt av eierne av Revenue.
Fem trøstepremievinnere er trukket blant alle svar. De fem får et OGP-rødvinsglass med alle OGP-vinnerne på, gitt av Bjerke: Kristin Suttle, Arne Geir Jensen, Jorun Hvidsten, Anette Kristiansen, Heidi Werner. Premiene kan hentes på vår stand på stallsiden på Jarlsberg torsdag 2. juli.