Norskfødt i VM på Yonkers

Når norskfødte Papagayo E starter i Yonkers International Trot, eller VM, lørdag er det en ganske unik prestasjon bare å bli tatt ut til løpet. De tre tidligere startene står Jens Protector i 1959, Rex Rodney i 1987 og Lord Roy F i 1988 bak. Ingen norskfødt hest har noensinne kommet på pallen i løpet, nå lever håpet om at det skal skje. Løpet er kjørt 36 ganger, sist i 1995. Løpet gikk på Roosevelt Raceway. Franske hester har vunnet 13 ganger, amerikanske 15 ganger. Svenskene har klart tre seire, Canada to, Nederland og Danmark en hver. Den sistnevnte ordnet Habib, Ulf Thoresen og Roger Walmann. Hele 4.2 millioner venter vinneren, men uansett plassering får ikke oppdretter Egil Stensrud av Papagayo E en krone. Det er bare i løp innenfor UET-området (Europa) at en norsk oppdretter påskjønnes i internasjonale mesterskap der hesten representerer det norske flagget. Dette regelverket trenger en modernisering!

papagayo