Oddveigs quiz-gevinst vokser i magen

Hun jublet da Jean Pierre Dubois trakk opp vinnerkortet i OGP-Quizen til Travavl.no med navnet Oddveig Grøstad av hjelmen. Nå er hun spent på premien, føllet som vokser i magen.

10672256_811029392326415_1405689796903764885_n

«Jeg håpet på å vinne et fint vinglass, men så endte jeg opp med å vinne en føllavgift på Revenue verd 32.500 kroner, helt utrolig», sier Oddveig Grøstad.

Hun var en av de ytterst få som hadde alt rett på travavl.nos store Oslo Grand Prix-Quiz i juni.

Dette til tross for at det liksom er hun som skal være den minst trav-interesserte i det Grøstad-ske hjem noen hundre meter fra Liertoppen.

Måtte skaffe hoppe

Siden den eneste hesten vi har funnet med Oddveig Grøstad som eier er kaldblodshesten Rådimsvarten, født i 1983, var hun plutselig i manko på ei varmblods avlshoppe.

«Heldigvis satt fetteren til min mann Steinar på det samme bordet på Bjerke. Han har raust stilt opp med merr til meg», forteller Quiz-vinneren.

Hoppa som nå er registrert på Oddveig Grøstad er Vangus GT, ei 1.13-hoppe etter Angus Hall og Valuta G.T.

Mora er søster til selveste Muskelmann G.T, 1.11-hoppa Muscles G.T og vallaken Artig G.T. som vant hele 29 løp. Mormor er DNTs Eliteavlshoppe Aino Lady.

Det er altså et blåblodig føll som er ventet til verden rett etter sankthans, og som neppe hadde vært påtenkt om ikke den franske veteranen Jean Pierre Dubois hadde trukket som han gjorde utenfor stallene på Vincennes.

Oddveig2

Heier hjemmefra

«Når mannen min, Steinar, drar på trav og jeg er hjemme, så følger jeg med likevel. Står og heier og skriker foran tven hvis en av våre hester er med», innrømmer hun.

Da går det i tilrop, smatting og heiing om hesten er med der oppe, som for eksempel da treåringen Quite Oliver forleden holdt på å vinne på Biri etter utvendig reise.

Ryktene går om at lydsterke Merete Viksås kunne fått en god konkurrent om Oddveig Grøstad hadde sett flere løp live på banen. Akkurat det kan det godt bli en endring på om alt går som det skal med Quiz-føllet.

Oddveig skaffer seg også travkunnskaper ved å lese TGN, så hun er godt skodd.

Røyk nesten på Coktail Jet

Til quizen hadde vi også veldig god hjelp av å lese om OGP på plakatene på veggen på Bjerke. Det tyngste var å finne ut hvor mange norskfødte hopper som hadde startet. Vi holdt også på å gå i baret på et spørsmål ved å svare Jetstile, i stedet for Coktail Jet, men vi fikk endret det før levering.

Navn til det kommende føllet var det meningen skulle diskuteres på et julebord for stallen som skal ha føllet.

Vi har avtalt at alle på bordet på Bjerke skal ha løpskarrieren sammen, og at Siri Braathen (Rocknroll Fi) skal trene hesten. Men navn rakk vi ikke å diskutere, sier hun.

Rundt bordet på Bjerke satt Nils Martin Sagvolden, Siri Braathen, Johnny Nilsen, Steinar og Oddveig Grøstad.

Vi gleder oss

Faren til føllet er far til 38 millionærer, to 08-travere og 61 hester med rekord bedre enn 1.11.

Hvordan husker du pappaen, Revenue?

«Han var god i løp, jeg husker godt at Kolgjini kjørte han. Revenue er en fin hingst med mange gode avkom, spesielt i USA. Dette blir spennende», avslutter Oddveig Grøstad.

Reven3