Cokstile «Årets Made In Norway 2020»

COKSTILE ER «ÅRETS MADE IN NORWAY 2020»!
 
Travavl.no har for syvende året på rad utnevnt «Årets Made In Norway», en pris til oppdretter av en traver med eksepsjonelle resultater i det inneværende året.
 
«Årets Made In Norway» er Cokstile. Han er utnevnt til denne hederen av Travavl.no etter innstilling fra en jury bestående av travtrener Kristine Kvasnes, redaktør i TGN Truls Gravdal Pedersen og DNTs sportsjef Tron Gravdal.
 
Prestasjonene i 2020 som gjorde at flerallet i juryen har valgt Cokstile, er seier i kvalifisering og finale av Elitloppet (Gr.I), Gran Premio Costa Azzurra (Gr.I) i Italia og Algot Scotts Minne. Han ble også annen i Kymi Grand Prix (Gr.I) og Hugo Åbergs Memorial (Gr.I) 2020 og satte rekorden 1.09,4a. Tidligere har Cokstile også vunnet Norsk Travderby 2017, Gran Premio Palio dei Comuni 2019 (Gr.I) og Gran Premio delle Nazioni (Gr.I) på ny banerekord i Milano, og han satte banerekord i Montegiorgio. Cokstile startet sin karriere hos Jan Kristian Waaler, og det ble bl.a. seier i Norsk Travderby, to norgesrekorder, banerekord på Sørlandet og andreplass i Jarlsberg Grand Prix, før hesten ble solgt til Italia i 2019.
 
Cokstile har rekord 1.11,7vm 1.09,4ak / kr. 10.197.589 innkjørt så langt i karrieren.
 
Cokstile er født hos Per Erik og Lisbeth Hagen på et småbruk i Asker. Han er en sønn til Quite Easy og Eliteavlshoppa Joystile e. Coktail Jet. Joystile er også mor til en av de beste hoppene i sin årgang, nemlig Lifestile 12,8a/1,1 mill. Lifestile ble bl.a. annen i årets Hoppederby og har vunnet DNTs Hoppechampionat på Biri. Joystile er en søster til Jetstile 11,1a/kr 7,1 mill (vinner av bl.a. Norsk Travkriterium, Märthaløpet, Norsk Travderby, Axel Jensens Minneløp, EM for 5-åringer og NM), og deres mormor Geraldine Broline vant Merrie Annabelle.
 
Overrekkelsen av prisen ble gjort hjemme hos oppdretter Per Erik Hagen og frue Lisbeth, på deres gård i Asker.
 
TRAVAVL.NO GRATULERER!!
 
———
 
Vi må også nevne en annen sterk kandidat til årets utmerkelse, nemlig høyaktuelle Moni Viking. Moni Viking, også han fra den unike 2013-årgangen var også en sterk kandidat til årets «Made In Norway» 2020. Han har vist enorme prestasjoner også han, med verdensrekord 11,9v/3180 da han vant Harper Hanover i mai. Han vant også Åby Stora Pris på 12,4a/3140m, også dette verdensrekord. Han har med en sterk tredjeplass i Prix du Bourbonnais kvalifisert seg til Prix d’Amerique 2021. Eier, trener og oppdretter er Jan Lyng.
 
Andre hester som har utmerket seg i 2020 er Chief Orlando 09,8a som i likhet med Cokstile vant Gran Premio Palio dei Comuni (Gr.I), og han ble også annen i kval og finale av Sweden Cup på Solvalla. 5-årige hoppa Rebella Matters (e.Explosive Matter – Mystical News) gjør stadig sterke løp på Vincennes i Frankrike. Ferrari B.R. og Calina har begge vunnet løp i Frankrike.
 
De tidligere utnevnelser av Årets Made In Norway er:
2019: Hillary B.R.
2018: Lionel
2017: Lionel
2016: Lionel
2015: Papagayo E
2014: Support Justice
 
(Bilde 1: Cokstile. Bilde 2: Overrekkelse til oppdrettere og eliteavlshoppa Joystile, mor til Cokstile). Premien er levert av Hesteguiden.com.