Treårskonk’en 2024

Hei alle sammen,

Her er oppdatert liste for Treårskonk´en pr 01.05.2024; Treåringskonken 24 (2)

Blir spennende fremover, følg med!

 

Treårskonk’en fyller 10 år!

Hei! Da er det den tiden på året igjen.

Målet er altså å velge ut sine stall som skal bestå av 10 hopper og 10 hingster/vallaker fra årets treåringer, det vil si 2021-årgangen. Vinneren er den som får mest innkjørt totalt på sin 20-hesters stall. Det er kun innkjørt i 2024-sesongen som teller (altså ikke som toåringer i fjor).

OBS nytt av året er at man kan melde inn to reserver blant hingster/vallaker og to reserver på hoppelista. Disse vil rykke inn dersom en av dine 20 hester blir meldt død før den kommer til start. Husk å notere 1.reserve og 2.reserve.

OBS Kun norskfødte hester skal være med.

Her finner du en liste over den norske 2021-årgangen. Det er en tab nederst i dokumentet er for hingster/vallaker og en tab er for hopper.

Bli med da vel! Mange fornøyde 1. premievinnere har vært på Paris-tur gjennom årene, og 2. og 3.premievinnerne har hatt hyggelige måltider i forbindelse med V75-avslutning på Bjerke i desember (eller på sin lokale bane dersom det er mer praktisk mht geografi).

Fristen er utgangen av påskemandag, altså 1. april.

Send ditt konkurransesvar til oss på info@travavl.no

(Listen med navn ble tatt ut fra DNT den 26. januar, så forbehold om endringer mht navnebytte/dødsfall)

Rabatthingster 2024

RABATTHINGSTER 2024

Årets rabatthingster foreløpig; (Flere navn kommer etter hvert som de er klare). 

Papagayo E.        25%
Rebuff                  30%
Maharajah           20%
Nuncio.                20%
Calgary Games   20%
Readly Express.  20%
Who’s Who.        20%

Rabattene er eksklusive for medlemmer av Travavl.no og gjelder levende føllavgifter 2025.

For Menhammars hingster gjelder følgende vilkår:
Avtalen gjelder norske hopper som bedekkes i Norge, og som er tenkt å få et norsk avkom.

www.papagayoe.no

www.jaerenhingst.no

Kontakt hingsteholdere /agenter direkte for bestilling i år. Husk å gi beskjed om at du er medlem av Travavl.no og gi dem ditt medlemsnummer. Det finner du på fakturaen for kontingenten.

Husk frist oppdretterseminaret

Hei alle sammen!

Husk å starterklære til Oppdretterseminaret innen fristen på søndag!

Her finner du informasjon og program:

Program Oppdretterseminar 2024

Med vennlig hilsen,

Styret

Innkalling til årsmøte 2024

Årsmøte avholdes lørdag 17. februar 2024 kl 16.15 på Thon Linne Hotel.

Regnskap, årsmelding osv vil følge nærmere dato.

Klikk her for å se/laste ned:

Innkalling årsmøte 2024 (17.1.24)

Innkalling og saksliste Årsmøte 2024 (9/2/24) 

Årsmelding Travavl 2023

Revidert regnskap 2023

 

Med vennlig hilsen,

Styret

Prix d’Amerique 2024

Skal du nedover til Paris til årets Prix d’Amerique siste helgen i januar? Vi har satt sammen et skriv med noen gode stalltips for å få en så opplevelsesrik tur som mulig. Det er ingen organisert utflukt i regi Travavl.no i år, men vi kommer sterkere tilbake.

God tur, og håper å se dere der nede.

Med vennlig hilsen,
Styret

pda2024_info

Foto: Hanne E Lynne

 

Finalevinner Bjerke: Fine Wine Fashion

Fine Wine Fashion vant finalen av Hoppedivisjonen – Travavl.no

Kvalvinner Fine Wine Fashion var også til start i finalefeltet denne lørdagen i desember. Det ble tet fra start, med åpning på 10,5/500m og 12,8/1000m, og treårshoppa til Eirik Djuve tok en lett seier verdt kr. 110 000. Hun har vunnet 8 av 12 starter i karrieren så langt, alle i Norge.

Stamme: Fine Wine Fashion er en amerikanskfødt hoppe e. Possess The Will og Friendly Fashion. Possess The Will er er Donato Hanover-sønn fra hans første årgang som vant bl.a. Valley Victory Trot og ble annen i Breeders’ Crown og ble fjerde i Peter Haughton Memorial. Mamma Friendly Fashion er en Muscle Hill-datter og mormor er Friendly Amigo 09,9a/USD 557.907 som var en av de beste hoppene i Canada i sin årgang. De er fra samme morslinje lengre bak som bl.a. armbro Continental 09,7a/USD 499.061. Goodtimes 10,5a/USD 2,2 mill, Perfect Spirit 09,2a/SEK 10 mill og mange andre gode hester. I Norge kjenner vi best Oh Oh Oh sine avkom…

Det vanket seiersdekken til vinneren og gavepremier til trener, oppasser og eier. Oppasser som ikke var tilstede, fikk også et godt utstyrt, flott førstehjelpssett fra vår samarbeidspartner Agria. Kusk Magnus Teien Gundersen va fullastet med blomster og gaver i seiersdefilering og på vei tilbake til hesteringen.

Travavl.no og Agria gratulerer så mye!

 

«Årets Made In Norway» 2023

Stoletheshow er «Årets Made in Norway”

For tiende år på rad har en jury på tre valgt ut «Årets Made In Norway» for Travavl.no, en pris til oppdretter av en travhest med eksepsjonelle resultater i det inneværende året. Juryen i år besto av Kristine Kvasnes, Truls Gravdal Pedersen og Jan-Inge Ringen.

Vinneren 2023 er STOLETHESHOW og oppdrettere er Per Rune Pollestad & Ordin Larsen.

Prestasjonene som lå til grunn for at årets vinner ble valgt, er seieren i Gruppe 1-løpet Finlandia Ajo, noe som samtidig ga en rosa billett til Elitloppet der han kvalifiserte seg til finale. Han vant Norgesmesterskapet på Biri i august, ble tredje i Grand Prix de Wallonie (Gr.I) i september, og i oktober ble han fjerde i UET Elite Circuit Finale (Gr.I). Sesongen har så langt gitt en inntjening SEK 2,4 millioner og ny rekord 1.09,5a – satt i finalen i Elitloppet. Dream Vacation-sønnen har foreløpig totalt innkjørt SEK 11.065.109 i karrieren.

Tidligere vinnere er:

2022: Cokstile
2021: Hickothepooh
2020: Cokstile
2019: Hillary B.R.
2018: Lionel
2017: Lionel
2016: Lionel
2015: Papagayo E
2014: Support Justice

Travavl.no gratulerer Stoletheshow, oppdretterne Per Rune Pollestad & Ordin Larsen, eier Süleyman Yüksel (Sverige), trener Frode Hamre og oppasser Amalie Børdal Lyssand med et flott år.

Foto med tillatelse fra Maisa Hyttinen

Hormonbehandling av amme

Da Bjørli Lizzie måtte ha ny mamma – av Målfrid Vatne

(fra Veikle Balders Vårnummer 2023 og gjengitt med godkjennelse av forfatter.)

«Noen ganger er uhellet ute i forbindelse med følling og man står der med et friskt føll uten mor. Her følger en fortelling om dette og tips om hvordan man kan få en fostermor til å godta det morløse føllet med hjelp av hormonell behandling som simulerer en følling.»

Klikk her for å lese

Medlemstreff i Vestfold

Søndag 7. mai arrangerer Travavl.no medlemstreff i Vestfold!

  • Oppmøte på Holtan Gård (Holtanveien 151 i Stokke) kl. 12:00 der vi møter El Diablo B.R., samt Tekno Eld som også bor her.
  • Vi kjører deretter videre til Jarlsberg der vi får møte Papagayo E., etterfulgt av lunsj.
  • Deretter en times webinar med Paul F. Spears direkte fra Pennsylvania, USA. Emnet denne gangen er utvalg av avlshopper. Paul Spears er mangeårig sjef for Harrisburg-auksjonen og vært på Hanover siden han var liten gutt. Han har hatt stor suksess med sitt travoppdrett, toppet av Triple Crown-vinner Windsongs Legacy, elitehesten Rotation, og mange mange andre topphester. Han har også oppdrettet flere aktuell avlshingster, bl.a. Swan For All (far til selveste superhoppa Hannelore Hanover), Long Tom (far til Rumble Strips som satte verdensrekord (2)10,4a på 800m-bane), In Range, Get Legs og P J Punjab i Finland.
  • For de som ønsker er det også V65 på Jarlsberg denne søndag kvelden.

Kan du gi noen skyss, trenger du skyss, så hjelper vi gjerne til med koordinering av dette, eller om noen trenger å bli hentet på Torp flyplass, togstasjoner etc. Gi beskjed ved påmelding.

PÅMELDING
Vi skal ordne med lunsj og lokaler og trenger å vite hvor mange som skal med på treffet.
Send påmelding til travavl@travavl.no så snart som mulig!

KUN WEBINAR?
De som ikke kan være til stede på treffet, men som ønsker å delta på webinaret til Paul Spears ca kl. 15.00-16:00 kan delta via Teams. Vi trenger påmeldinger så vi har epost å sende invitasjoner til.

Send påmelding til travavl@travavl.no så snart som mulig!

Hilsen Styret